0 2 min 1 yr

Het binnenklimaat is een bepalende factor voor een comfortabel huis. De luchtkwaliteit in huis wordt geschat op 5 keer slechter dan de buitenlucht. Toch wordt er niet vaak gesproken over het binnenklimaat. Vreemd, aangezien we 90 procent van onze tijd binnen doorbrengen. Hoe zorg je voor een goed binnenklimaat bij jou thuis?

De kwaliteit van de lucht beïnvloedt het binnenklimaat

Voor een gezond en comfortabel binnenklimaat zijn er verschillende zaken van belang: de temperatuur moet aangenaam zijn, er moet voldoende daglicht zijn, de lucht mag niet te vochtig zijn en de luchtkwaliteit moet goed zijn. Met vooral die laatste twee is het steeds vaker slecht gesteld.

Binnenklimaat ten opzichte van buitenklimaat

Uit onderzoek blijkt dat de luchtkwaliteit in woningen soms 5 keer zo ongezond is als de buitenlucht. De onderzoekers stellen dat een slecht binnenklimaat genoemd kan worden als oorzaak van allerlei gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en aandoeningen aan de longen (astma).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *